De mooiste kerstmarkten in Nederland en Duitsland

De mooiste kerstmarkten in Nederland en Duitsland

Woensdag 7 augustus 2019, categorie: Fletcher tips Tips voor de Feestdagen, Judith de Rooij

Een kerstmarkt in de grotten van Valkenburg, Magisch Maastricht of ga je misschien liever net over de grens kerstshoppen? Vanaf half november zijn de eerste kerstmarkten alweer geopend en kun je volledig in de kerstsferen komen. Ben je er nog niet over uit aan welke kerstmarkt je dit jaar een bezoekje moet brengen? In dit blog lees je wat elke kerstmarkt zo bijzonder maakt.

De leukste kerstmarkten in eigen land

Kerststad Valkenburg

15 november 2019 tot en met 5 januari 2020

Valkenburg verandert één keer per jaar in een volledige kerststad. Overal  in de stad is kerstversiering en -muziek en  te vinden. Zelfs de verschillende grotten zijn omgetoverd tot kerstmarkt.

Gemeentegrot

Onderaan de bekende Cauberg vind je de Gemeentegrot. De kerstmarkt in Valkenburg is de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Net als de straten van Valkenburg is ook de hele grot versiert en volledig in kerstsferen. Dit jaar wordt de Gemeentegrot voor de 34e keer geheel omgetoverd tot kerstgrot. Overal is aan gedacht in dit gangenstelsel, van kerstcadeautjes tot versieringen en hapjes en drankjes. 

Fluweelgrot

Bezoek tussen 15 november en 30 december 2019 de sfeervolle en warme kerstmarkt in De Fluweelengrot. Hier zijn ruim 50 winkeltjes met diverse producten te vinden. Naast de mogelijkheid om hier je kerst inkopen te doen, kun je ook de sculpturen, wandschilderingen en een unieke 18e eeuwse kapel bewonderen tijdens een bezoek.

MergelRijk

In de grot MergelRijk zijn dit jaar nóg meer kerstminiaturen te bewonderen. De sfeervol verlichte grot met haar bijzondere kerstbeleving en prachtige beelden van mergel vertellen je ook nog alle interessante verhalen over grotten en mergel. Iedereen mag zelf (gratis) een eigen mergel-souvenir maken in het grottenatelier. Voor de kids is er veel te zien en te doen aan de hand van een spannende speurtocht. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het unieke grotrestaurant.

Kerst in Winter Wonderland

Beleef de Sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot waar kunstenaars van over de hele wereld hun zandsculpturen hebben gebouwd. Ervaar de winterse sfeer tijdens een romantisch tochtje met onze verlichte kabelbaan richting Brasserie Wilhelminatoren. Geniet hier van een adembenemend uitzicht over de stad Valkenburg!

Christmas Parade

Naast de prachtig aangeklede grotten en Santa’s Village vindt er twee keer per week, op woensdagen en zaterdagen, een kerstparade plaats die door Valkenburg heen trekt. Tijdens deze magische parade zijn er danser te zien op prachtig verlichte praalwagens. Het thema van de kerstparade is dit jaar Christmas Fairytales.

Kinderen op de kerstmarkt met een snoep appel

Magisch Maastricht

29 november 2019 tot en met 1 januari 2020

De unieke sfeer in Maastricht tijdens de kerstmarkt moet je echt zelf beleven. Er is een overdekte schaatsbaan aanwezig, een reuzenrad, talloze kraampjes en nog veel meer! De kerstmarkt in Maastricht heeft een nostalgische uitstraling door de traditionele chalets waar naast kerstartikelen diverse lekkernijen verkocht worden.

Het Vrijthof

Vanaf 29 november 2019 opent op het Vrijthof de Kerstmarkt welke tot 31 december 2019 te bezoeken is. Er is een overdekte schaatsbaan te vinden van ruim 900 m2, maak een rondje in de carrousel en koop de meest originele cadeaus of wat lekkers op de kerstmarkt. Vanaf 7 december 2019 zal ook het Huis van de Kerstman geopend zijn waar activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.

Dickens Village

Het kleine dorpje dat luistert naar de naam Dickens Village staat volledig in het teken van kerst. Er worden diverse oude ambachten uitgevoerd als houtbewerker, kaarsenmaker en er is een streekmarkt waar ieder zijn of haar eigen cadeau kan maken.

Kermis in Maastricht

Kerstmarktarrangementen Valkenburg en Maastricht

Wil je één van deze kerstmarkten bezoeken? Combineer je bezoek aan een markt met één van de kerstmarktarrangementen bij een Fletcher Hotel in de omgeving. Ontvang onder anderen twee overnachtingen met twee keer uitgebreid ontbijtbuffet en entree tot de kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg!

Net over de grens, de mooiste kerstmarkten in Duitsland

De bijzondere kerstmarkten in Keulen

24 november 2019 tot en met 6 januari 2020

De kerstmarkt in Keulen is zo bijzonder door het prachtige decor om de markt heen. Achter de kraampjes is namelijk de Dom van Keulen te vinden wat het nog indrukwekkender maakt. Verder is er op alle pleinen en in alle straatjes van de stad wel iets te doen. Zelfs op het water vind je een drijvende kerstmarkt! Deze stad is dus zeker een bezoekje waard tijdens de periode voor kerst.

De Dom

Keulen staat voornamelijk bekend om de kerstmarkt bij De Dom. Door De Dom verbind de kerstmarkt rondom deze locatie zich nog meer met het religieuze kerstverhaal. Midden op het plein is daarnaast een immense kerstboom te vinden die symbool staat voor de kerstmarkt bij De Dom. Je vindt er meer dan 150 kraampjes die ieder zijn eigen authentieke producten verkopen. Van handgemaakt speelgoed tot verschillende etenswaren die volledig in het teken van kerst staan.

Neumarkt

De Neumarkt staat ook wel bekend als de ‘’Markt der Engel’’. Overal waar je op deze markt komt vind je Engeltjes. In de kraampjes, die er uit zien als kleine huisjes, wordt de beroemde glühwein geschonken. De kerstmarkt op de Neumarkt is ook populair onder de Keulenaren zelf.

Rudolfplatz

De Rudolfplatz is een wat kleinere kerstmarkt in Keulen en heeft sprookjesachtige sferen. De sfeer zie je vooral terug in de bekende beeldjes van Grimm die over de gehele Rudolfplatz te vinden zijn. Ook deze markt is populair onder de inwoners van Keulen omdat er minder toeristen te vinden zijn dan op de andere markten.

Alter markt

Tijdens de kerstmarkt in Keulen krijgen de kraampjes op de Alter Markt tijdelijke straatnamen. Alle ‘’straten’’ krijgen een eigen thema waar de kraampjes zich volledig aan aanpassen. Op de Alter Markt en Heumarkt samen staan ruim 180 kraampjes.

Stadtgarten

In Stadtgarten vind je de bekendere winkels, kledinglijnen en parfums. In het park van Stadtgarten zijn diverse kraampjes te vinden waar vooral lekkernijen en oude ambachten te vinden zijn. In de avonduren kun je hier genieten van de verschillende optredens.

Kerstmarkt van Keulen van boven

De leukste kerstmarkt in Düsseldorf

16 november 2019 tot en met 30 december 2019

Door heel Düsseldorf zijn ruim 250 kraampjes verspreid. Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen tijdens de kerstmarkt in Düsseldorf. Het nostalgische Marktplatz is volledig aangekleed in kerstsferen. Struin langs de kraampjes in de oude binnenstad en ga op zoek naar de levensgrote, met de hand gemaakte kerststal.

Marktplatz

Op de Marktplatz vind je veel knusse, houten kraampjes met verschillende kerstversieringen. Hier staan de oude ambachten vooral centraal. Tussen de kraampjes met producten vind je ook typische lekkernijen die aansluiten op het kerstthema. Denk hierbij aan pretzels, glühwein, warme chocolademelken typisch Duits: Duits bier.

De kerstmarkt langs de Marktplatz loopt ook een deel langs de Rijn waar ook een groot reuzenrad wordt geplaatst. Overzie de hele stad vanaf grote hoogte en bekijk vanuit één van de gondels wat je volgende stop is.

Heinrich-Heine-Platz

De place to be voor iedereen die van kerstmarkten houdt is zeker Heinrich-Heine-Platz in Düsseldorf. Net als op Neumarkt in Keulen vindt je hier bij elke kraam engeltjes welke in de avond verlicht worden. Midden op het plein staat een paviljoen waar je heerlijk kunt bijkomen met een hapje en drankje.

Rondom de kraampjes zijn ook de luxueuze winkels te vinden rond dit plein. De etalages van deze winkels zijn ook volledig in kerstsferen gehuld.

Schadowplatz

Op Schadowplatz zijn de straten volledig verlicht en versiert. De kerstmarkt op dit plein oogt heel anders dan die op Heinrich-Heine-Platz en Marktplatz. De kraampjes zijn gemaakt van hout en hebben witte daken. Hierdoor ziet het er een stuk moderner uit.

Midden op Schadowplatz is een grote bar te vinden waar champagne wordt geschonken. Dit zorgt voor een iets wat luxere sfeer van deze kerstmarkt.

Kerstmarktarrangement Düsseldorf

Zelf deze leuke kerstmarkt bezoeken? Fletcher Hotels biedt arrangementen aan in verschillende hotels die je kunt combineren met een bezoek aan de kerstmarkt in Düsseldorf.

Kerstversieringen

De warme kerstmarkt in Oberhausen

16 november 2019 tot en met 23 december 2019

De kerstmarkt in Oberhausen is, naast dat je er snel bent vanuit Nederland, een bijzondere kerstmarkt. Deze kerstmarkt is namelijk niet alleen buiten te vinden. Er zijn 150 kraampjes gestald in het overdekte winkelcentrum CentrO.

Winkelcentrum CentrO

CentrO is het grootste overdekte winkelcentrum van Oberhausen en heeft één van de grootste kerstmarkten van het Ruhrgebied. Tijdens de kerstmarkt worden er dan ook veel hutjes gestald en kun je lekker verwarmd je kerst inkopen doen. Het voordeel aan de kerstmarkt in CentrO is dat je naast kerstspullen ook de winkels van de hedendaagse modewinkels kunt bezoeken.

Altstadt

Niet alleen CentrO maar ook Aldstadt in Oberhausen wordt volledig omgetoverd tot kerstmarkt. Het bos en winterlandschap is een geweldige ervaring om mee te maken. Er staan ruim 300 dennenbomen, tussen de 4 en 10 meter hoog, die versiert worden met kerstverlichting en –versiering.

In Alterstadt vindt je houten hutjes waar kerstspullen verkocht worden, een draaimolen en een treintje voor de kinderen. In de kraampjes worden spullen verkocht die worden gemaakt door echte ambachtslieden. Zo zijn er onder anderen glasblazers, houdbewerkers en smeden.

Kerstmarktarrangement Oberhausen

Met een kerstmarktarrangement voor Oberhausen kun je heerlijk uitrusten tijdens de twee overnachtingen, in één van de geselecteerde Fletcher Hotels, en ’s ochtends bijkomen bij het ontbijt wat voor je klaar staat. Tijdens je verblijf heb je de mogelijkheid om met eigen vervoer de kerstmarkt in Oberhausen te bezoeken.

Lekkernijen met kerst

De mooiste kerstmarkt in Essen

16 november 2019 tot en met 23 december 2019

De kerstmarkt in Essen wordt in 2019 voor de 45e keer georganiseerd. Door veel Nederlanders wordt deze kerstmarkt gezien als de mooiste van Duitsland. Wat de kerstmarkt in Essen zo populair en mooi maakt? De grootste kerstboom van meer dan 18 meter hoog, de Middeleeuwse markt die op geen enkele andere kerstmarkt staat en de ruim 450.000 lichtjes die de straten sieren.

Flachsmarkt

De bijzondere Middeleeuwse markt vindt je op Flachsmarkt. Hier worden edelstenen, aardewerk, handgemaakte zeep en dierenhuiden verkocht. Ook kun je er terecht voor een hapje en een drankje die worden geserveerd vanuit de Middeleeuwse kasteelkeuken.

Kardinal-Hengsbach-Platz

Ga je tijdens deze periode met kinderen naar Essen? Dan mag je absoluut de Kardinal-Hengsbach-Platz niet missen. Hier kunnen zij zich volledig uitleven. Er zijn kraampjes waar zij peperkoekhuisjes kunnen maken en kunnen knutselen. Mocht je zelf honger hebben gekregen tijdens het maken van peperkoekhuisjes, dan zijn er verschillende kraampjes te vinden op het plein waar je kunt genieten van heerlijke broodjes.

Kennedyplatz

De Kennedyplatz staat centraal voor de diverse culturen die er op deze markt terug te vinden zijn. Je vindt er sieraden uit India en Thailand, kerstpresentjes uit Amerika, uit hout gesneden producten uit Tirol en je kunt er genieten van Peruaanse gerechten die worden bereidt door echte Peruaanse koks.

Kerstversiering

Een knusse kerstmarkt in Aken voor de hele familie

23 november 2019 tot en met 23 december 2019

Wil je naar een kerstmarkt waarvoor je niet te lang moet rijden? Dan is de kerstmarkt in Aken de ideale uitvalsbasis. Vanaf Utrecht sta je binnen 2 uur middenin de volledig tot kerstomgetoverde stad. Aan de hele familie is gedacht op deze kerstmarkt, voor elke leeftijd is er wat wils.

Markt

Het stadhuis, de Dom en de straten er omheen worden gedurende de maand van de kerstmarkt sfeervol verlicht. Op het plein rondom deze gebouwen en in de zijstraatjes zijn overal kerstkraampjes te vinden. De producten die er worden verkocht zijn voor jong en oud. Je kunt er slagen voor cadeautjes onder de kerstboom of voor versiering in de kerstboom.

Ook staan er kraampjes waar je kunt genieten van de typische lekkernijen die je tegenkomt op een kerstmarkt. Voor de kinderen staat er een draaimolen en zijn er verschillende kraampjes waar zij kunnen knutselen.

Kind wijst naar een lekkernij met kerst

De betoverende kerstmarkt in Duisburg

15 november 2019 tot en met 30 december 2019

De kerstmarkt in Duisburg zal je echt verassen. Met ruim 750 kerstbomen en meer dan 150 versierde houten kraampjes vind je op de boulevard Koningsstrasse alles wat je nodig hebt voor de kerstdagen!

Koningsstrasse

De kerstmarkt in Duisburg is een traditionele kerstmarkt. Je vindt hier alles wat je je voorstelt als je denkt aan de kerstmarkt: verlichte kraampjes, glühwein, kerstcadeautjes en een ijsbaan. De ijsbaan is dé attractie van Duisburg. Met zijn ruim 400 m2 ijs kun je de mooiste pirouetten maken. Na het schaatsen kun je rustig bijkomen met een kopje chocolademelk en struinen langs de bijzondere kraampjes.

Kerstmarkt met reuzenrad in Duisburg

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid lees je precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. Je kunt er ook voor kiezen om marketingcookies te weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

Doorgaan